Sposób przygotowania:
Ryba po grecku z ryżem
Rybę porcjujemy, doprawiamy i panierujemy w mące. Obsmażymy na maśle z obu stron. Obrane warzywa ścieramy na grubej tarce i dusimy na maśle. Podlewamy odrobiną wody. Dodajemy przecier pomidorowy, musztardę, przyprawy. Mieszamy. Rybę przekładamy do potrawki jarzynowej. Ryż gotujemy z odrobiną curry i przekładamy do potrawki warzywnej, podajemy z ryżem.
![Ryba po grecku z ryżem Ryba po grecku z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-po-grecku-z-ryzem-244612.jpg)
![Ryba po grecku z ryżem Ryba po grecku z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-po-grecku-z-ryzem-244613.jpg)
![Ryba po grecku z ryżem Ryba po grecku z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-po-grecku-z-ryzem-244614.jpg)