czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Ryba po japońsku 2

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Lubi ją cała moja rodzina.

Ryba po japońsku 2

Składniki:

Ryba po japońsku 2

 

 

  • Zalewa:
  • 3 czerwone papryki,
  • 4 cebule,
  • 1/2 słoika ogórków konserwowych,
  • 1/2 szkl. oleju,
  • szkl. wody,
  • 4 łyżki octu,
  • 6 łyżeczek cukru,
  • sól,
  • pieprz,
  • mały koncentrat pomidorowy,
  • 5 łyżek pikantnego ketchupu.

Sposób przygotowania:

Ryba po japońsku 2
1. Rybę umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Następnie z obu stron oprószyć solą i pieprzem. Resztę składników zmiksować na gładkie ciasto. Rybę maczać w cieście, smażyć z obu stron na oleju. Osączyć z nadmiaru tłuszczu.2. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kosteczkę, cebulę w półtalarki a ogórki w plasterki. Warzywa przełożyć do garnka, zalać wodą i octem, dodać cukier i łyżeczkę soli. Dusić ok. 20 min na małym ogniu, czasem mieszając. Dodać ketchup i przecier, poddusić. Rybę zalać gorącym sosem. Schłodzić i przechowywać w lodówce.

Tagi:

jajko jajka