pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Ryba po żydowsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna rybka na zimno

Ryba po żydowsku

Składniki:

Ryba po żydowsku

 

  • 75 dag filet z dowolnej ryby,
  • 1/4 szklanki ocet 10 %,
  • 1 szklanka woda,
  • 3 łyżeczki koncentrat pomidorowy,
  • 2 liść laurowy,
  • 4 ziele angielskie,
  • 1 cebula średnia,
  • 1 łyżeczka papryka słodka mielona,
  • 1 łyżeczka cukier kryształ,
  • 1 łyżeczka Sól,
  • 1 łyżeczka Kucharek - uniwersalna,
  • bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

Ryba po żydowsku
Filety rybne smażymy na patelni z panierce z bułki tartej. Resztę składników (oprócz filetów i bułki tartej) łączymy w rondelku dokładnie mieszając. Taką zalewę zagotowujemy i zalewamy nią rybę. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Tagi:

ryba ryby tarta