Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Ryba pod beszamelem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Możemy podawać z pieczonymi ziemniaczkami,ryżem lub pieczywem z dodatkiem dowolnej surówki.

Ryba pod beszamelem

Składniki:

Ryba pod beszamelem

 

Sposób przygotowania:

Ryba pod beszamelem
Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju.Filety z ryby kroimy na kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny,odstawiamy na 10-15 min.następnie przyprawiamy i smażymy.w żaroodpornym naczyniu układamy rybę a na niej pieczarki. Sos;masło topimy i cały czas mieszając wsypujemy mąkę,a potem stopniowo wlewamy mleko,zdejmujemy z ognia,doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową,mieszamy z żółtym serem.Rybę i pieczarki polewamy sosem,pieczemy20-30min.w 180"C.