zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2406]

Ryba pod słodko-kwaśną pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ryba trochę inaczej: słodko kwaśna

Ryba pod słodko-kwaśną pierzynką

Składniki:

Ryba pod słodko-kwaśną pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Ryba pod słodko-kwaśną pierzynką
Rybę czyścimy, solimy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju. W międzyczasie obieramy cebulę, kroimy w półksiężyce i podsmażamy na oleju. Gdy jest miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, solimy i pieprzymy do smaku. Po chwili gdy koncentrat połączy się z cebulą dodajemy cukier i ocet i mieszamy. Ocet i cukier dajemy do smaku. Gotowa cebula powinna być słodko-kwaśna. Tak przygotowaną cebulą przykrywamy rybę. Najlepiej smakuje na trzeci dzień ( ryba musi naciągnąć ). Podajemy na zimno.