marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Ryba smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Powinno się jeść często ryby - szczególnie dzieci

Ryba  smażona

Składniki:

Ryba smażona

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba smażona
Rybę rozmrozić i odsączyć . Osuszyć ręcznikami papierowymi. Pokroić na porcje .Posolić i posypać pieprzem . Obtaczać w roztrzepanych jajkach , mące i bułce tartej . Na patelni rozgrzać olej ( lepiej sporo bo łatwiej sie smaży ) .Na gorący kłaść kawałki ryby i smażyć na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć . Wyjmować na papierowe ręczniki kuchenne i odsączać z tłuszczu.
Do tego robię frytki i surówkę z kiszonej kapusty .