Sposób przygotowania:
Ryba smażona w cieście
Białka jajka osolić, ubić na sztywną pianę. Z żółtka, piwa, oleju roślinnego i mąki sporządzić ciasto, dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać.
Rybę wypatroszyć, umyć, doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem, skropić sokiem z cytryny, pokroić na kawałki. Kawałki ryby zanurzać w cieście, smażyć na rozgrzanym głębokim oleju na złoty kolor.
Rybę podawać z frytkami i surówką.
Rybę wypatroszyć, umyć, doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem, skropić sokiem z cytryny, pokroić na kawałki. Kawałki ryby zanurzać w cieście, smażyć na rozgrzanym głębokim oleju na złoty kolor.
Rybę podawać z frytkami i surówką.