iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Ryba w brokułach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie danie to lżejsza wersja ryby smażonej w panierce. Jest bardzo smaczne i idealne na obiady oraz kolacje.

Ryba w brokułach

Składniki:

Ryba w brokułach

 

Sposób przygotowania:

Ryba w brokułach
Ryby kroimy na małe kawałki, oprószamy solą, pieprzem, papryką, następnie smażymy na oleju z każdej strony po 2 minuty. Brokuły gotujemy al dente, pieczarki kroimy w plastry, cebulę w piórka smażymy 15 min, solimy, wrzucamy pokrojone brokuły oraz rybę, dusimy 10 min, wlewamy śmietanę i doprowadzamy do wrzenia. 

Tagi:

brokuły