Bambo

Bambo

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Ryba z kopytkami w sosie słodko-kwaśnym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pomysł na szybki i smaczny obiad - ryba w połączeniu z sosem słodko-kwaśnym.

Ryba z kopytkami w sosie słodko-kwaśnym

Składniki:

Ryba z kopytkami w sosie słodko-kwaśnym

 

Sposób przygotowania:

Ryba z kopytkami w sosie słodko-kwaśnym
Wykonanie:Kopytka:1 kg gotowanych ziemniaków przepuścić przez maszynkę,dodać obydwie mąki,jajka,szczyptę soli.Wyrobić ciasto,wyłożyć na posypaną mąką stolnicę. Toczyć wałeczki grubości kciuka,lekko spłaszczać,kroić ukośnie. Gotować partiami w dość dużej ilości wrzątku.Ryba:Obtaczać w panierce,smażyć i wykładać na półmisek.Sos:Sos słodko-kwaśny Łowicz wyłożyć do rondla i podgrzać. Kalafiora i brokuły wrzucić do gorącej,lekko osolonej wody na 3-4 minuty. Przełożyć do sosu. Marchewkę pokrojoną w plasterki poddusić na łyżce oleju 5-7 minut, przełożyć do sosu. Podgrzewać jeszcze parę minut.Rybę wyłożyć na półmisek, obok wyłożyć kopytka,polać sosem.Podawać z prostą i szybką w wykonaniu surówką z kiszonej kapusty, jabłka i cebuli.Smacznego!