Sposób przygotowania:
Ryba z kopytkami w sosie słodko-kwaśnym
Wykonanie:Kopytka:1 kg gotowanych ziemniaków przepuścić przez maszynkę,dodać obydwie mąki,jajka,szczyptę soli.Wyrobić ciasto,wyłożyć na posypaną mąką stolnicę. Toczyć wałeczki grubości kciuka,lekko spłaszczać,kroić ukośnie. Gotować partiami w dość dużej ilości wrzątku.Ryba:Obtaczać w panierce,smażyć i wykładać na półmisek.Sos:Sos słodko-kwaśny Łowicz wyłożyć do rondla i podgrzać. Kalafiora i brokuły wrzucić do gorącej,lekko osolonej wody na 3-4 minuty. Przełożyć do sosu. Marchewkę pokrojoną w plasterki poddusić na łyżce oleju 5-7 minut, przełożyć do sosu. Podgrzewać jeszcze parę minut.Rybę wyłożyć na półmisek, obok wyłożyć kopytka,polać sosem.Podawać z prostą i szybką w wykonaniu surówką z kiszonej kapusty, jabłka i cebuli.Smacznego!
cherry
Lady Marmolada
evita0007