gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Ryba w brzoskwiniach.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo dobra rybka w brzoskwiniach

Ryba w brzoskwiniach. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba w brzoskwiniach.

 

Sposób przygotowania:

Ryba w brzoskwiniach.
Ryby rozmrozic umyc posypać solą i pieprzem lub jezeli mamy pieprz cytrynowy to tylko pieprzem bo jest juz z solą. Ryby obtoczyć w jajku następnie w, mące lub bułce tartej jak kto woli . Opanierowane ryby usmażyc na oleju.Pokroic cebulę w kostkę większą,brzoskwinie w kostkę a paprykę w paseczki lub też w kostkę.Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę poddusić chwilę,dodać sok z brzoskwin i zalewę z papryki dodać pokrojone brzoskwinie i paprykę chwilę dusić na małym ogniu.Do masy dodajemy koncentrat pomidorowy sól,pieprz mieszamy i zostawiamy az trochę masa przestygnie Na spód naczynia dajemy trochę masy następnie ryby i znowu masę i tak az wykorzystamy całosć.Odstawiamy w chłodne miejsce najlepsze następnego dnia jak ryba wchłonie soki .POLECAM !!! SMACZNEGO !!!
Ryba w brzoskwiniach.
Rybę posypujemy pieprzem cytrynowym .
Ryba w brzoskwiniach.
Na patelni rozgrzewamy olej dusimy cebulę.
Ryba w brzoskwiniach.
Do podduszonej cebuli dodajemy brzoskwinie.
Ryba w brzoskwiniach.
Na spód dajemy trochę masy pozniej ryby.