Sposób przygotowania:
Ryba w brzoskwiniach.
Ryby rozmrozic umyc posypać solą i pieprzem lub jezeli mamy pieprz cytrynowy to tylko pieprzem bo jest juz z solą. Ryby obtoczyć w jajku następnie w, mące lub bułce tartej jak kto woli . Opanierowane ryby usmażyc na oleju.Pokroic cebulę w kostkę większą,brzoskwinie w kostkę a paprykę w paseczki lub też w kostkę.Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę poddusić chwilę,dodać sok z brzoskwin i zalewę z papryki dodać pokrojone brzoskwinie i paprykę chwilę dusić na małym ogniu.Do masy dodajemy koncentrat pomidorowy sól,pieprz mieszamy i zostawiamy az trochę masa przestygnie Na spód naczynia dajemy trochę masy następnie ryby i znowu masę i tak az wykorzystamy całosć.Odstawiamy w chłodne miejsce najlepsze następnego dnia jak ryba wchłonie soki .POLECAM !!! SMACZNEGO !!!
misiabe
gosia56
Zalewy z papryki tez szklankę ,paprykę też mam swoją ale według przepisu standardowy słoik.Tak naprawdę tą rybę zrobiłam juz na oko bo została mi ryba z obiadu i zrobiłam małą porcję z tego co.zostało.Bo jezeli robimy z całej porcji to wychodzi ryby dosyć sporo.Masa do przełozenia po dolaniu zalewy i soku jest dosyć rzadka ale ryba chłonie płyn.i mamy tak jak ryba po grecku.
Babciagramolka
Brawo za odwagę - ryba pyszna
gosia56
szkoda ze ryba już zjedzona zostal tylko jeden mały kawałek bo bym dodała ale nicstraconego następnym razem dodam DZIĘKUJĘ.
gusia1000