Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Ryba w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pychota,smakuje ona wszystkim moim znajomym.Ryba najlepiej smakuje następnego dnia.

Ryba w cieście naleśnikowym

Składniki:

Ryba w cieście naleśnikowym

 

  • 1kg.filetów rybnych,
  • 3 cebule,
  • 1słoik ogórków konserwowych,
  • 1słoik papryki konserwowej,
  • Zalewa;
  • 2szkl.wody,
  • 1\2szkl.oleju,
  • 6łyżek octu,
  • 3łyżki keczupu,
  • 1mały przecier pomidorowy,
  • 3łyżki cukru,
  • sól,pieprz,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy,
  • Ciasto naleśnikowe;
  • 1szkl.mąki,
  • 1\2szkl.wody,
  • 1jajko

 

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście naleśnikowym
Rybę doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy na 1godz.Cebulę kroimy w talarki i smażymy.Ogórki i paprykę kroimy w paski.Składniki zalewy wlewamy do garnka,zagotowujemy,lekko studzimy.Robimy ciasto naleśnikowe,obtaczamy w nim rybę i smażymy.Układamy warstwowo;ryba-cebula-ogórki papryka.Każdą warstwę zalewamy ciepłą zalewą.

Tagi:

ciasto