Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Ryba w cieście wg Ilonar2301

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Inne spojrzenie na dorsza...

Ryba w cieście wg Ilonar2301

Składniki:

Ryba w cieście wg Ilonar2301

 

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście wg Ilonar2301
Filety z dorsza kroimy na porcje. Przygotowujemy panierkę łącząc ze sobą mleko, mąkę, bułkę tartą, jajka. Porcje ryby oprószamy solę pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie panierujemy i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju z obu stron na złoty kolor. Musimy uważać, żeby dokładnie panierować każdą z porcji, wówczas ryba będzie ładnie wyglądała na talerzu.

Tagi:

tarta