Sposób przygotowania:
Ryba w curry w jogurtowym sosie
Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek w miarę drobno posiekać. Płat ryby pokroić na trzy części i natrzeć z obu stron curry. Cebulę zeszklić na patelni z dodatkiem odrobiny masła. Przełożyć podsmażoną cebulę do garnka. Rybę natartą curry usmażyć na oliwie z oliwek soląc ją i oprószając pieprzem podczas smażenia. Usmażoną rybę przełożyć do garnka na podsmażoną cebulę. Posypać rybę posiekanym wcześniej czosnkiem. W szklance wymieszać jogurt naturalny z koncentratem pomidorowym, mieszankę obu składników posolić i oprószyć pieprzem. Przelać jogurtowo - pomidorową mieszankę do ryby. Do garnka wsypać sporą porcję posiekanego koperku. Nastawić garnek na gotowanie i gotować całość przez niedługą chwilę na niedużym płomieniu do momentu podgrzania sosu.