figura

figura

Kuchcik
[Przepisów: 5]

ryba w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo kolorowa rybka w galarecie

ryba w galarecie

Składniki:

ryba w galarecie

 

  • mrożone filety z mintaja, morszczuka czy innej ryby (np. 0.5 kg)
  • włoszczyzna mrożona
  • fasolka czerwona (z puszki)
  • jajko
  • żelatyna
  • kostka bulionu warzywnego
  • groszek, marchewka

Sposób przygotowania:

ryba w galarecie
rybę rozmrozić i ugotować, włoszczyznę, jajko ugotować żelatynę rozpuścić wg przepisu z torebki, dodać kostkę bulionu (rozpuścić) oraz groszek, marchewkę mozna również pietruszkę. wszystko wymieszać, włożyć do naczynek, zalać żelatynowym rosołkiem, wstawiś do lodówki i za 2 godziny można jeść