piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Ryba w galarecie z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna ryba w galarecie .

Ryba w galarecie z warzywami

Składniki:

Ryba w galarecie z warzywami

 

  • 300ml wody
  • pół puszki groszku
  • 2 marchewki
  • pół puszki kukurydzy
  • 20dag ryby filety
  • żelatyna gotowa mieszanka z przyprawami
  • 1 ugotowane jajko na twardo

Sposób przygotowania:

Ryba w galarecie z warzywami
Rybę oczyszczamy ze skóry i kroimy na małe kęsy , groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy , marchewki gotujemy na miękko, jajko ugotowane drobno siekamy. Do garnka wlewamy wodę , wsypujemy odmierzona zawartość żelatyny z przyprawami i zagotowujemy. Następnie studzimy , wylewamy do np salaterek dodajemy do każdej z nich odmierzone porcje groszku , kukurydzy , posiekanej drobno marchwi , posiekane jajko oraz drobne kęsy ryby. Wstawiamy do lodówki aż stężeje .