kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Ryba w jarzynach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rybka z warzywami jest sycąca i nie tuczy za bardzo

Ryba w jarzynach

Składniki:

Ryba w jarzynach

 

Sposób przygotowania:

Ryba w jarzynach
Rybkę doprawiamy solą i pieprzem.Skrapiamy ja sokiem z cytryny.Kroimy paprykę w półkrążki. Kroimy łodygi selera na kawałki 2 cm.Siekamy czosnek i podsmażamy go razem z papryką i selerem na oliwie.Przykrywamy potem i dusimy 5 minut na małym ogniu.Rybę oprószamy mąka i smażymy na oliwie.Okładamy naszymi warzywami i podajemy na ciepło.Wspaniale sprawdza się ryż jako dodatek.Smacznego!

Tagi:

ryba ryby