Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ryba w papryce

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rybę sprawić, umyć, osuszyć i pokroić w poprzek na niewielkie kawałki. Cebulę i

Ryba w papryce

Składniki:

Ryba w papryce

 

  • 50 dag ryby
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szklanki białego wina
  • płaska łyżka przyprawy do ryb
  • płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryba w papryce
Rybę sprawić, umyć, osuszyć i pokroić w poprzek na niewielkie kawałki. Cebulę i czosnek obrać, umyć i drobno posiekać. W szybkowarze ułożyć warstwę cebuli z czosnkiem, a następnie rybę. Całość opruszyć przyprawą do ryb, papryką, solą i pieprzem. Zalać winem, zamknąć szybkowar i podgrzewać około 10 minut. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.