Sposób przygotowania:
Ryba w papryce słodko-kwaśnej ze śmietaną i cebulą
Rybę posypujemy pieprzem oraz solą, smażymy na dobrze rozgrzanym oleju( w panierce, czyli zanurzamy w jajku oraz bułce tartej). Paprykę otwieramy i wyjmujemy na półmisek, cebulę kroimy w kostkę, dodajemy szczyptę soli i mieszamy, dajemy jej tak poleżeć z 20 minut. Po tym czasie zalewamy ją zalewą z papryki, dajemy jej kolejne 20 minut, dzięki temu nie będzie piekła a zyska słonawo-kwaskowy smak. Ryby układamy na półmisku albo talerzu, na nich układamy paprykę nie musi być odsączona dzięki temu przejdzie fajnym smakiem z zalewy. Dajemy po bokach kleksy śmietany lekko osolonej, na środek układamy kawałek naci selera do dekoracji. Po bokach dajemy cebulkę. Taka ryba nadaje się jako danie na zimno z jakiejś okazji ale może być również daniem obiadowym, do tego tylko gotujemy ziemniaki i polewamy odrobiną zalewy z papryki. Smacznego kochani.