Ryba w śmietanie Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować lin w śmietanie

Ryba w śmietanie  Asus

Składniki:

Ryba w śmietanie Asus

 

  • 80 dag. sprawionego lina
  • 2 cebule
  • 1/4 kostki masła
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • Sól

Sposób przygotowania:

Ryba w śmietanie Asus
Rybę umyć, osuszyć podzielić na dzwonka. Każdą porcie oprószyć solą i pieprzem cytrynowym, skropić lekko każdy dzwonek sokiem cytrynowym. Następnie na patelni rozgrzać masło i smażyć rybę po kilka minut z każdej strony aż się zrumieni. Dodać obraną, opłukaną i pokrojoną w plasterki cebule, smażyć na małym ogniu na złotawy kolor, potem wlać śmietanę i dusić pod przykryciem na około 5 minut. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki na drobno i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.