Sposób przygotowania:
Ryba w sosie
Ugotować brokuły w osolonej wodzie. Po wyjęciu podzielić na mniejsze różyczki.
Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.
Rybę pokroić na kawałki, posypać przyprawą do ryb, odstawić na godzinę.
Następnie pokrojone kawałki ryby zanurzać w jajku i obtaczać w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć ryby i smażyć na wolnym ogniu parę minut.
Na talerzu ułożyć rybę, rybę obłożyć w koło ugotowanymi brokułami, polać sosem i posypać migdałami.
Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.
Rybę pokroić na kawałki, posypać przyprawą do ryb, odstawić na godzinę.
Następnie pokrojone kawałki ryby zanurzać w jajku i obtaczać w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć ryby i smażyć na wolnym ogniu parę minut.
Na talerzu ułożyć rybę, rybę obłożyć w koło ugotowanymi brokułami, polać sosem i posypać migdałami.