Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1369]

Ryba w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Na sam widok już ślinka cieknie do takiej rybki

Ryba w sosie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryba w sosie

 

  • 1/2 słoika sos chrzanowo-śmietanowy
  • 2 szt jajka
  • olej do smażenia
  • 1 kg filet z mintaja
  • bułka tarta
  • przyprawa do ryb
  • 100 g migdały
  • 250 g brokuły
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie
Ugotować brokuły w osolonej wodzie. Po wyjęciu podzielić na mniejsze różyczki.
Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.
Rybę pokroić na kawałki, posypać przyprawą do ryb, odstawić na godzinę.
Następnie pokrojone kawałki ryby zanurzać w jajku i obtaczać w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć ryby i smażyć na wolnym ogniu parę minut.
Na talerzu ułożyć rybę, rybę obłożyć w koło ugotowanymi brokułami, polać sosem i posypać migdałami.
Ryba w sosie
Mintaj obtoczony w jajku i tartej bułce, podczas smażenia
Ryba w sosie
Ryba usmażona na złoty kolor, wyjęta z patelni, ułożona na półmisku