grazka

grazka

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Ryba w sosie paprykowym.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mozna rybe smazyc,gotowac na parze..

Ryba w sosie paprykowym.

Składniki:

Ryba w sosie paprykowym.

 

  • Ryba-moga byc filety
  • ocet balsamiczny
  • miod
  • lyzka maki
  • troche smietany
  • czerwona papryka
  • sol,pieprz,slodka papyka w proszku,troszke cukru
  • 1/2 kostki bulionowej

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie paprykowym.
Wymieszac ocez balsamiczny z miodem i tym posmarowac rybe.Odstawic na pol godziny.Potem usmazyc.
Zagotowac szklanke wody z polowa kostki bulionowej,sola,pieprzem,papryka i papryka swieza pokrojona w slupki.Zagescic maka,wlac troche smietany.Dosmaczyc.
Podawac z surowka z kapusty na ostro-tu gotowa,kupiona.