malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Ryba w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ryby uwielbiamy z rodziną na wszystkie sposoby. Taka ryba jest bardzo smaczna gdy wpije soki z warzyw.

Ryba w warzywach

Składniki:

Ryba w warzywach

 

  • 1 kg filetów rybnych (mintaj, dorsz lub morszczuk),
  • 6 ogórków kiszonych,
  • 3 ogórki na słodko,
  • 1 słoik papryki marynowanej,
  • 1/2 kg marchewki,
  • 3 cebule,
  • szklanka mąki pszennej,
  • łyżeczka curry,
  • 2 jajka,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • łyżka cukru.

Sposób przygotowania:

Ryba w warzywach
Filety kroimy na małe części, solimy, mleko mieszamy z mąką, curry, jajkami, solimy, miksujemy ciasto. Maczamy filety w cieście i smażymy na gorącym oleju na złoto. Ogórki, paprykę, cebule kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dusimy wszystkie warzywa do miękkości, podlewamy co jakiś czas wodą, dodajemy koncentrat, słodzimy w razie potrzeby solimy. Przekładamy rybę farszem, wstawiamy do lodówki.