Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1406]

Panga w warzywach 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ryba w warzywach w sosie greckim

Panga w warzywach 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panga w warzywach 3

 

 

Sposób przygotowania:

Panga w warzywach 3
Warzywa obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Przełożyć warzywa do garnka, podlać 0,5 szkl wody, dusić na wolnym ogniu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju. Dodać cebulę do warzyw, razem z przyprawami, dusić do miękkości warzyw. Pod koniec duszenia dodać miód i koncentrat pomidorowy, wymieszać, odstawić do ostygnięcia. Rozmrożoną rybę, dobrze obsypać przyprawą do ryb, odstawić na 2 godz.w chłodne miejsce. Rybę obtaczać w mące, zanurzać w rozmąconym jajku z solą i pieprzem, smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, na złoty kolor. W salaterce ułożyć na przemian warzywa,ryba. Na wierzchu układamy warstwę warzyw.
Panga w warzywach 3
Ryba panga pokrojona na kawałki obtoczona w mące
Panga w warzywach 3
Panga usmażona na oleju na złoty kolor z obu stron
Panga w warzywach 3
Warzywa uduszone doprawione przyprawami i koncentratem pomidorowym
Panga w warzywach 3
Na warzywach została ułożona panga zostanie przykryta warstwą warzyw