aaaishaaa

aaaishaaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Ryba z ananasem 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne, chrupiące paluszki rybne w lekko słodkim sosie

Ryba z ananasem 2

Składniki:

Ryba z ananasem 2

 

  • 1kg ryby mintaj ( filet )
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 250 ml. ketchupu
  • 1 puszka ananasa pokrojonego na 12 części
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyzeczka prowansalskich .

Sposób przygotowania:

Ryba z ananasem 2
Filety kroimy w miejsze kawałki najlepiej w paluszki i smażymy jak kotlety schabowe w panierce z jajka i bułki.sos:Ananas kroimy na miejsze kawałki ( plastry na 12 kawałków ) przysmażamy w garnku ananas na dwóch łyżkach oleju. Gdy ananas zrobi sie szklisty wlewamy sok z puszki po ananasach i gotujemy 5 min.Potem dodajemy przecier pomidorowy, ketchup, szklankę wody, zioła prowansalskie i przyprawygotujemy 15 minut

do naczynia wlewamy tyle sosu aby przykrył dno potem warstwa ryby ,sos , ryba. ostatnia warstwa to sos