gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Ryba z ananasem ( Panga)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak przygotowana ryba nadaje się na różne uroczystości.

Ryba z ananasem ( Panga)

Składniki:

Ryba z ananasem ( Panga)

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba z ananasem ( Panga)
Filety rozmroź i usmaż. Papryki pokrój w paski. Cebulę drobno posiekaj. Ananasy wyjmij z puszki i pokrój na małe kawałki. Sok pozostaw. Następnie wrzuć ananasy na patelnię razem papryką i cebulą i poddusić na oleju. Dodać 6 łyżek soku z ananasa oraz ketchup. Doprawić solą, pieprzem, wegetą i zmieloną papryką. Na koniec rozmieszać 4 łyżki soku z ananasa z mąką ziemniaczaną i dodać do reszty składników. Wszystko dokładnie wymieszaj i duś 10 min. Rybę pokrojoną w paski przekładaj warstwami.