Sposób przygotowania:
Smażona ryba z masłem czosnkowym
Wstawiamy woreczki z ryżem do ugotowania.
Rybę skrobiemy z każdej strony, solimy i posypujemy majerankiem.
Patelnie rozgrzewamy, dodajemy oliwę i smażymy rybę z dwóch stron (czas smażenia zależy od wagi ryby). Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z masłem. Usmażoną rybę przekładamy na duży talerz, układając po boku przekrojoną cytrynę, którą polewamy rybę przed spożyciem.
Rybę spożywamy z przygotowanym masłem czosnkowym i ugotowanym ryżem
Rybę skrobiemy z każdej strony, solimy i posypujemy majerankiem.
Patelnie rozgrzewamy, dodajemy oliwę i smażymy rybę z dwóch stron (czas smażenia zależy od wagi ryby). Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z masłem. Usmażoną rybę przekładamy na duży talerz, układając po boku przekrojoną cytrynę, którą polewamy rybę przed spożyciem.
Rybę spożywamy z przygotowanym masłem czosnkowym i ugotowanym ryżem