pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Smażona ryba z masłem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna ryba na obiad czy też kolację

Smażona ryba z masłem czosnkowym

Składniki:

Smażona ryba z masłem czosnkowym

 

  • 1 duża ryba wypatroszona (dowolna),
  • 1 cytryna,
  • do smażenia oliwa,
  • 1/2 kostki masła,
  • 5 ząbków czosnek,
  • do smaku majeranku,
  • 4 woreczki ryżu.

 

Sposób przygotowania:

Smażona ryba z masłem czosnkowym
Wstawiamy woreczki z ryżem do ugotowania.
Rybę skrobiemy z każdej strony, solimy i posypujemy majerankiem.
Patelnie rozgrzewamy, dodajemy oliwę i smażymy rybę z dwóch stron (czas smażenia zależy od wagi ryby). Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z masłem. Usmażoną rybę przekładamy na duży talerz, układając po boku przekrojoną cytrynę, którą polewamy rybę przed spożyciem.
Rybę spożywamy z przygotowanym masłem czosnkowym i ugotowanym ryżem

Tagi:

ryż ryba ryby