Sposób przygotowania:
Ryba z imbirem
Marchewki oczyścić, umyć, pokroić w paseczki. Korzeń imbiru zetrzeć na tarce. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, na dno włożyć wiórki masła. Zamrożone filety ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Rybę obficie posypać ziołami prowansalskimi, przyprawą do ryb, imbirem oraz marchewką. Przykryć, wstawić do piekarnika. Dusić 10-15 min w temp. 200° C. Śmietanę rozrobić z musztardą oraz mąką. Przyprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać. H Rybę wyjąć, zalać sosem i ponownie wstawić do piekarnika. Dusić jeszcze ok. 5 min. Podawać z młodymi ziemniakami i wszelkiego rodzaju sałatkami, których bazą jest zielona sałata i, oczywiście, ser feta!
Kasia1971