Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ryba z papryką i brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filety rybne umyć, osuszyć i obtoczyć w mące. Usmażyć na oleju i odstawić do

Ryba z papryką i brzoskwiniami

Składniki:

Ryba z papryką i brzoskwiniami

 

  • 1 kg filetów rybnych
  • 3 łyżki mąki
  • 2 papryki czerwone i 1 żółta
  • 1 duża cebula
  • 1 duża puszka brzoskwiń
  • 2 łyżki ketchupu
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Ryba z papryką i brzoskwiniami
Filety rybne umyć, osuszyć i obtoczyć w mące. Usmażyć na oleju i odstawić do ostygnięcia. papryki oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić podobnie jak cebulę w drobną kostkę. Brzoskwinie osączyć z zalewy (sok zostawić) i dość grubo pokroić. Cebulę zeszklić, następnie dodać paprykę i dusić do miękkości. Dodać ketchup, sól, pieprz i cukier do smaku oraz sok brzoskwiniowy. Całość dokładnie wymieszać, na koniec dodać pokroijone brzoskwinie. całość dusić jeszcze kilka minut. Rybę wyłożyc na talerze, przykryć warstwą brzoskwiń i podawać.
Danie najlepiej smakuje podane po 12 godzinach od przyrządzenia.