Sposób przygotowania:
Ryba z papryką i brzoskwiniami
Filety rybne umyć, osuszyć i obtoczyć w mące. Usmażyć na oleju i odstawić do ostygnięcia. papryki oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić podobnie jak cebulę w drobną kostkę. Brzoskwinie osączyć z zalewy (sok zostawić) i dość grubo pokroić. Cebulę zeszklić, następnie dodać paprykę i dusić do miękkości. Dodać ketchup, sól, pieprz i cukier do smaku oraz sok brzoskwiniowy. Całość dokładnie wymieszać, na koniec dodać pokroijone brzoskwinie. całość dusić jeszcze kilka minut. Rybę wyłożyc na talerze, przykryć warstwą brzoskwiń i podawać.
Danie najlepiej smakuje podane po 12 godzinach od przyrządzenia.
Danie najlepiej smakuje podane po 12 godzinach od przyrządzenia.