ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Ryba z pieczarkową kołderką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ryba podana w całkiem innej postaci idealna na piątkowy obiat, ale nie tylko. Papryka czerwona i pieczarki zupełnie zmieniają smak.

Ryba z pieczarkową kołderką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba z pieczarkową kołderką

 

Sposób przygotowania:

Ryba z pieczarkową kołderką
Rybę posypać przyprawą do ryb, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Na oleju ze smażenia ryby podsmażyć pieczarki z cebulką, lekko posolić, aby pieczarki lekko zmiękły. Potem dodać pokrojoną paprykę, doprawić pieprzem i chwilę dusić razem. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, wyłożyć usmażoną rybą. Na rybie ułożyć pieczarki, a całość posypać tartym serem i oregano. Piec w piekarniku okolo 30-35 minut w 180 stopniach.
Ryba z pieczarkową kołderką
Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki a cebulę w kostkę
Ryba z pieczarkową kołderką
Usmażoną rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym
Ryba z pieczarkową kołderką
Na rybę wylożyć usmażone pieczarki z dodatkami
Ryba z pieczarkową kołderką
Całąść posypać startym serem i zapiekać.