mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ryba zapiekana z pieczarkami i serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo smaczne danie rybne z pieczarkami i serem

Ryba zapiekana z pieczarkami i serem

Składniki:

Ryba zapiekana z pieczarkami i serem

 

Sposób przygotowania:

Ryba zapiekana z pieczarkami i serem
Filety rybne skrapiam sokiem z cytryny, nacieram solą i pieprzem. Następnie obtaczam filety w mące i smaże na wolnym ogniu na złoty kolor. Pieczarki myję, kroję w plasterki, cebulę w kostkę i duszę na łyżce oleju do miękkości. Dolewam śmietanę. Do naczynia żaroodpornego przekładam usmażoną rybę, na rybę wykładam pieczarki i posypuję startym serem. Piekę ok. 10 - 15 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

Tagi:

ryba ryby sery ser