JaNiezbędny

JaNiezbędny

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Ryba z wolnowara

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Składniki + wolnowar = danie

Ryba z wolnowara

Składniki:

Ryba z wolnowara

 

  • 4 filety (panga, mintaj, dorsz, sola)
  • mąka (do obtoczenia ryby)
  • sól, czarny pieprz
  • 4 łyżki stołowe oleju
  • 2 cebule (obrane i drobno pokrojone)
  • 1 puszka pomidorów (pokrojonych)
  • 1 koncentrat pomidorowy (mały)
  • 125ml bulionu rybnego
  • pieprz cayenne

Sposób przygotowania:

Ryba z wolnowara
Pokrój rybę na kawałki, tak aby pasowały do wolnowara. Dopraw mąkę i obtocz w niej każdy kawałek ryby . Podgrzej olej na patelni i szybko obsmarz każdy kawałek ryby, następnie umieść rybę w wolnowarze. Podsmarz cebulę, aż zmięknie i zmieszaj z pomidorami, koncentratem pomidorowym i bulionem. Całość zagotuj i dodaj pieprzu cayenne do smaku. Polej tym sosem rybę i gotuj na ustawieniu LOW przez 4-6 godzin. (nie udało mi się w Polsce dostać bulionu rybnego, więc zamiast niego możesz użyć wody lub zrobić bulion warzywny z kostki)