Sposób przygotowania:
Ryba z ziemniakami i pomidorami smakosza
Przygotowanie:
Średniej wielkości ziemniaki obrać ( najlepsze są młode,a jeśli mamy starsze ziemniaki to odmiana Syren),pokroić w równe plasterki i obgotować około 3 minut w wodzie.Odcedzić.Przygotować ogniotrwałą misę: smarować obficie od wewnątrz oliwą z oliwek,układać na dnie przygotowane ziemniaki.Na ziemniaki kłaść partią osoloną i skropioną sokiem z cytryny pandę.Natrzeć rozmarynem.Całość piec około 40-50 minut,w połowie gdy wszystko będzie rumiane obłożyć pomidorkami koktajlowymi.
Średniej wielkości ziemniaki obrać ( najlepsze są młode,a jeśli mamy starsze ziemniaki to odmiana Syren),pokroić w równe plasterki i obgotować około 3 minut w wodzie.Odcedzić.Przygotować ogniotrwałą misę: smarować obficie od wewnątrz oliwą z oliwek,układać na dnie przygotowane ziemniaki.Na ziemniaki kłaść partią osoloną i skropioną sokiem z cytryny pandę.Natrzeć rozmarynem.Całość piec około 40-50 minut,w połowie gdy wszystko będzie rumiane obłożyć pomidorkami koktajlowymi.