Sposób przygotowania:
Ryba zapiekana pod liśćmi szpinaku
Filety rybne oplukac, osuszyc recznikiem papierowym i skropic sokiem z cytryny. Posypac sola i pieprzem. Ulozyc filety w naczyniu zaroodpornym. Czosnek obrac i przecisnac przez praske. Liscie szpinaku umyc, osuszyc, mozna poodcinac ogonki. W 150ml cieplej wody, rozpuscic lyzke vegety i wylac na rybe. Cebule obrac i pokroic na cieniutkie piórka, lekko posypac cukrem. Liscie szpinaku ulozyc na cebuli. Jaja rozbeltac, wymieszac z jogurtem, sola, pieprzem, papryka slodka i zmiazdzonym zabkiem czosnku, wylac na szpinak. Wierzch zapiekanki posypac ziarnami sezamu. Wstawic do nagrzanego piekarnika i zapiekac 30-35 minut w 180 stopniach. Na 5-10 minut przed zakonczeniem pieczenia, wyjac zapiekanke, na wierzch polozyc pokrojony w plastry zólty ser i zapiec do lekkiego zbrazowienia.
jovi
luna
Sarenka
Mikrula