misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Ryba zapiekana z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczna rybka nie tylko na postne dni....

Ryba zapiekana z migdałami

Składniki:

Ryba zapiekana z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Ryba zapiekana z migdałami
Ryby dokładnie sprawiamy i myjemy, nasączamy sokiem z cytryny i panierujemy w mieszance soli, mąki i tartej bułki. Płaską brytfannę lub duże naczynie do zapiekania smarujemy olejem układamy spanierowane ryby. Dodajemy pocięte w cienkie plasterki pieczarki i czosnek, z wierzchu posypujemy jeszcze raz bułka tartą i dodajemy trochę oleju. Przez około 25 minut pieczemy w podgrzanym uprzednio piekarniku.

Tagi:

ryba ryby tarta