wieza1987

wieza1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Ryba zapiekana z pieczarkami.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna ryba na pyszny objad dla całej rodziny

Ryba zapiekana z pieczarkami.

Składniki:

Ryba zapiekana z pieczarkami.

 

Sposób przygotowania:

Ryba zapiekana z pieczarkami.
Filety z ryby, bez skóry, podzielić na porcje, osolić, skropić sokiem z cytryny i odstawic w chłodne miejsce na 1/2 do 1 godziny. Następnie ułożyc rybę na ruszcie posmarowanym masłem, skropić masłem po wierzchu, posypać pokrojonymi pieczarkami i piec 25 min. Gdy ryba zacznie się zapikac polać 2-3 łyżkami wody nawet 3 razy podczas pieczenia. Na koniec 5 minut przed zakończeniem polać rybę śmietana wymieszaną z pieprzem i zmieloną pietruszką. Jeśli chcemy uzyskać sos lekko zagęszczony to dodajemy do śmietany 1 płaską łyżkę mąki.

Tagi:

ryba ryby