iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Ryba zapiekana z ryżem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Danie dla tych którzy nie maja czasu.

Ryba zapiekana z ryżem

Składniki:

Ryba zapiekana z ryżem

 

  • 50 dag ryby makreli filety
  • 3 łyżki margaryny
  • 20dag ryżu(2 torebki)
  • kostka rosołowa
  • papryczka chili
  • maka
  • sol
  • sok z cytryny
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Ryba zapiekana z ryżem
Filety skropic sokiem z cytryny,natrzec papryczka,zawinac w folie spozywcza wlozyc do lodowki na 1 godz.Ryz ugotowac na sypko z kostka rosolowa.Rybe troszeczke posolic, obtoczyc w mace i usmazyc na zloty kolor.Foremke do zapiekania nasmarowac,wylozyc warstwe ryzu na to rybe i przykryc warstwa ryzu.Posypac wiorkami zimnej margaryny,przykryc folia uluminiowa i zapiekac ok 40 min w piekarniku(200st).

Tagi:

ryż ryba ryby mak