pocztylion2221

pocztylion2221

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Rybcia pod pieczarkowo-serową kołderką:)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Wspaniała rybka na fajne danko..

Rybcia pod pieczarkowo-serową kołderką:)

Składniki:

Rybcia pod pieczarkowo-serową kołderką:)

 

  • 4-6 filetów dowolnej ryby
  • 2 szk pokrojonych pieczarek
  • 1 szk startego żółtego sera
  • 1 cebula
  • 1-2 jaj
  • trochę mąki
  • trochę mleka
  • przyprawa do ryb
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Rybcia pod pieczarkowo-serową kołderką:)
Filety rozmrożone lub świeże opłucz, osusz natrzyj przyprawami. Cebulkę obierz zeszklij, dodaj pieczarki i podduś. Z mąki, jaj i mleka zrób ciasto gęstsze od naleśnikowego. Zanurzyć w cieście rybę i smażyć na złoto. Rybę ułożyć w żaroodpornym naczyniu na rybie ułożyć pieczarki i żółty ser, zapiec do rozpuszczenia się serka. Podawać z frytkami lub ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!!!