Sposób przygotowania:
Rybka Eli pod pieczarkową pierzynką
Wszystkie składniki marynaty ubić trzepaczką.Umytą rybę osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić na kawałki,zalać marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin.Pieczarki pokroić na pół plasterki,cebulę posiekać.Na patelni rozgrzać olej,dodac pieczarki,cebulę,pieprz,sól i przesmażyć.Wlać śmietanę i zagotować.Mąkę dokładnie wymieszać z 1/2 szklanki wody,wlać do pieczarek i zagotować.Rybę wyjąć z marynaty,osuszyć ręcznikiem papierowym,oprószyć mąką i usmażyć na gorącym oleju.Przełożyć rybę do naczynia żaroodpornego.Na rybę wyłożyć pieczarki z sosem i zapiekać około 30 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!
Ja podałam z ziemniakami i marchewką z kalafiorem(przepis w mojej galerii).
Ja podałam z ziemniakami i marchewką z kalafiorem(przepis w mojej galerii).
Jojo
Natala1210
basaii