Sposób przygotowania:
Rybka na puree.
Rybę posól, posyp ziołami i odstaw.
Obrane ziemniaki i seler pokrój w kostkę i ugotuj w niewielkiej ilości lekko osolonej wody.
Obraną paprykę zetrzyj na tarce na podłużne paski. lekko posól i odstaw.
W miseczce wymieszaj jajo z wodą i winem oraz sosem Sambal Oelek - dosypuj mąki ciągle mieszając aż uzyskamy lane ciasto.
Rybę oprósz mąką, a następnie zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Odsącz rybę na ręczniku papierowym.
Ziemniaki odcedź, przeciśnij przez praskę lub zmiksuj blenderem.
Dodaj śmietankę , masło i kurkumę - dopraw solą i starta gałką muszkatołową - wymieszaj.
Ułóż puree na talerzu, na nim rybę i paprykę.
Udekoruj szczypiorem.
Obrane ziemniaki i seler pokrój w kostkę i ugotuj w niewielkiej ilości lekko osolonej wody.
Obraną paprykę zetrzyj na tarce na podłużne paski. lekko posól i odstaw.
W miseczce wymieszaj jajo z wodą i winem oraz sosem Sambal Oelek - dosypuj mąki ciągle mieszając aż uzyskamy lane ciasto.
Rybę oprósz mąką, a następnie zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Odsącz rybę na ręczniku papierowym.
Ziemniaki odcedź, przeciśnij przez praskę lub zmiksuj blenderem.
Dodaj śmietankę , masło i kurkumę - dopraw solą i starta gałką muszkatołową - wymieszaj.
Ułóż puree na talerzu, na nim rybę i paprykę.
Udekoruj szczypiorem.
Sarenka
IkaJ
Chupnięta
eli_555