aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

rybka po grecku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna rybka po grecku z przepisu mojej mamy

rybka po grecku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

rybka po grecku

 

 

Sposób przygotowania:

rybka po grecku
Filety morszczuka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Nie ściągamy z nich skóry. Następnie solimy i obtaczamy w mącę z obu stron. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni. Gdy już ładnie nam się skórka przyrumieni układamy je w przezroczystych naczyniach, u mnie są to naczynia żaroodporne. Następnie myjemy i ścieramy na tarce warzywa. Por drobno siekamy. Warzywka podsmażamy na patelni, podlewamy wodą i dusimy około 20 minut, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Przyprawiamy pieprzem i solą. Warzywami przykrywamy rybkę i odstawiamy do ostygnięcia.
rybka po grecku
Usmażoną rybkę wkładamy na przezroczystego naczynia
rybka po grecku
warzywka starte na tarce dusimy, podlewając woda....