basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Rybka w cieście naleśnikowym na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubię ja i moja rodzina, tak przygotowaną rybę.Jest smaczna, pięknie pachnie.

Rybka w cieście naleśnikowym na ostro Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rybka w cieście naleśnikowym na ostro

 

  • jajka 4 szt
  • mleko 1 szklanka
  • maka 1 szklanka
  • sól według uznania
  • jarzynka 1 szczypta
  • przyprawa do ryb 3 szczypty
  • pieprz mielony 2 szczypty
  • papryka mielona 1 szczypta
  • panga 6 płatów
  • olej do smażenia 0,5 szklanki

Sposób przygotowania:

Rybka w cieście naleśnikowym na ostro
Jajka ubijam z solą, dodaję mleko, mąkę, przyprawy według uznania. Ciasto ma być nie za gęste i nie za rzadkie. Ma mieć konsystencję, trochę gęściejszą od naleśnikowego.Płaty pangi, odmrożone, odsączone, jeśli są duże przekrawam i zatapiam w cieście na około 30 minut.Po tym czasie, na rozgrzanym oleju smażę rybę na złoty kolor z obu stron. Podaję rybę z ziemniakami i dowolna surówką. Życzę smacznego.
Rybka w cieście naleśnikowym na ostro
ryba w cieście naleśnikowym
Rybka w cieście naleśnikowym na ostro
przyrządzanie ciasta naleśnikowego do ryby