zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2422]

Ryba w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

rybka w galarecie.................

Ryba w galarecie

Składniki:

Ryba w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Ryba w galarecie
Warzywa obrać, umyć i włożyć do garnka. Wszystkie ryby umyć, pokroić na kawałki i również włożyć do garnka. Zalać wodą, dodać liść i ziele i gotować na małym ogniu. Gdy ryba jest ugotowana wyjąć ją łyżką cedzakową, ostudzić i podzielić na mniejsze kawałki. Na dno naczynia, w którym ma być galareta umieścić groszek konserwowy odsączony z zalewy. Ugotowane marchewki pokroić w kostkę i również położyć w naczyniu na groszek. Na koniec wyłożyć kawałki ryby. Wywar jeżeli to konieczne przecedzić przez gęstą gazę lub ściereczkę. Odpowiednią ilość żelatyny dodać do gorącego wywaru i dokładnie wymieszać. Zalać rybę i warzywa schłodzonym wywarem. Odstawić do przestygnięcia a następnie do lodówki do stężenia na około 2 godziny.

Tagi:

pstrąg