Sposób przygotowania:
Kolorowa rybka w galarecie
Mrożone kostki mintaja zalać wodą,dodać kostkę warzywną, gotować na malutkim ogniu około 10 min od zagotowania. Naczynie do ryby udekorować sałatą,wyłożyć łyżką cedzakową rybę, ułożyć na półmisku. Udekorować jajkiem,pomidorkiem,rzodkiewką cytryną i tym na co mamy ochotę. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody zamieszać,odstawić do spęcznienia. Wywar po rybie przecedzić przez gęste sitko 2 razy,następnie jeszcze raz przez gazę. Postawić na kuchni i zagotować,do wywaru dodać namoczoną żelatynę i rozpuścić(ja moment gotuje około 5 sek) Doprawić wywar odrobiną cukru,pieprzu i soku z cytryny. Odstawić do wystygnięcia,ścinającym się wywarem,polewać rybę aż do wyczerpania galaretki,odstawić do lodówki na 1 godzinę. Udekorować majonezem. Smacznego:)
msewka
Sarenka