Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1424]

Rybka w miodzie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zawsze w takim sosie przygotowywałam śledzie, pomyślałam sobie a może zrobię rybkę, no i zrobiłam. Rybka wyszła znakomicie.

Rybka w miodzie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rybka w miodzie

 

  • panga- 1,20 kg
  • mąka do panierki
  • tłuszcz do smażenia
  • SOS SŁODKO-KWAŚNY
  • duże cebule - 4 szt
  • miód prawdziwy- 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy - 200 g
  • olej - 1 kieliszek
  • listki laurowe - 4 szt
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • sól i pieprz
  • wegeta

Sposób przygotowania:

Rybka w miodzie
Rybę rozmrozić, pokroić na małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 2 godziny. Po tym czasie kawałki ryby panierować w mące i smażyć w gorącym tłuszczu. SOS SŁODKO-KWAŚNY Cebulę obrać pokroić w pół plastry, zrumienić na oleju, posypać wegetą. Do rondla przełożyć koncentrat pomidorowy, dodać miód , sok z cytryny, listki i olej, lekko podgrzać do połączenia się składników. Zrumienioną cebulę dodać do sosu, wymieszać, chwilę razem poddusić, ostudzić. Do ostudzonego sosu dodać rybę, wymieszać, przełożyć do salaterki. Rybka smakuję najlepiej następnego dnia.
Rybka w miodzie
Rybka została pokrojona na kawałki i oprószona solą i pieprzem
Rybka w miodzie
Opanierowana ryba w mące i usmażona na tłuszczu
Rybka w miodzie
Przygotowanie sosu słodko kwaśnego z cebulką
Rybka w miodzie
Wymieszana została ryba z sosem pomidorowym

Tagi:

sosy