Sposób przygotowania:
Rybka w pikantnym sosie
Ryby lekko posolić,skropić sokiem z cytryny,ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Cebulę posiekać,obrany seler zetrzeć na drobnych oczkach tarki.Na patelni roztopić masło,podsmażyć warzywa,dodać przecier pomidorowy,wino,wodę.Doprawić solą,pieprzem i cukrem.Dusić na małym ogniu ok.10 minut,często mieszając.Gotowym sosem zalać rybę,wstawić na 30 minut do nagrzanego piekarnika(temperatura 180st).
Cebulę posiekać,obrany seler zetrzeć na drobnych oczkach tarki.Na patelni roztopić masło,podsmażyć warzywa,dodać przecier pomidorowy,wino,wodę.Doprawić solą,pieprzem i cukrem.Dusić na małym ogniu ok.10 minut,często mieszając.Gotowym sosem zalać rybę,wstawić na 30 minut do nagrzanego piekarnika(temperatura 180st).
Natala1210
ulcia21
Doro