gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Rybka w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Aromatyczna rybka w ziołach pycha !!!!! :)

Rybka w ziołach

Składniki:

Rybka w ziołach

 

 

Sposób przygotowania:

Rybka w ziołach
Mogą być dorsze lub inne rybki np pstrąg kupujemy w całości oczyszczone nie filetowane. Przygotowujemy farsz. Serek feta rozgniatamy widelcem, dodajemy zioła suszone bazylia, tymianek, oregano i czubryce i mieszamy z serkiem, dodajemy trochę pieprzu. Gotowym farszem nadziewamy rybkę, posypujemy z wierzchu trochę solą i pieprzem, polewamy oliwą i zawijamy w folie do pieczenia lub rękaw do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 c, pieczemy ok 40 min, do czasu aż będzie dobra. Po upieczeniu podajemy z ulubiona suróweczką :)
Smacznego :)

Tagi:

sery ser