Sposób przygotowania:
Rybka z frytkami i sałatką.
Rybę posolić, a nastepnie obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce. Ziemniaki obrac i pokroić na frytki specjalnym nożykiem do cięcia karbowanych frytek. Olej na patelni na rybe i w rondlu na frytki rozgrzać. Do rondla z goracym olejem wrzucić frytki, a na patelnię rybkę. Co jakis czas pomieszać frytki, a rybke przewracać, aby usmażyć w obu stron. Pomidora opłukac i pokroic na małe ćwiartki. Ogórka obrac i pokroić w plasterki. Cebulę porkoić w drobna kosteczkę. Wszystkie warzywa wymieszać i doprawić sola i pieprzem. Można także skropić sokiem z cytryny. Przy przygotowywaniu tego dania należy pilnować, aby frytki i ryba zrobione były w tym samym czasie i podawać je razem z sałatką. Rybkę należy jeszcze skropić sokiem z cytryny.