Sposób przygotowania:
Rybka z tajskim smaczkiem.
Filety rybne wyjąć z zamrażarki i rozmrozić na sitku,czekając aż ob-
-ciekną z wody.Zanim się je obtoczy,przyrządzić mieszankę różnych
przypraw egzotycznych,niektóre zmielić wcześniej jak pieprz w kulkach kolorowy.Wsypać do małej miski po jednej łyżce wymienio-
-nych j.w. przypraw oraz rozmieszać wszystkie.Obeschnięte filety z
soli obtaczać w jaju,przyprawach i bułce tartej.Olej rozgrzać na pat-
-elni i kłaść filety rybne na gorący tłuszcz i smażyć z obu stron z 10
min.Podawać z ryżem i sosem rybnym lub kwaśno-pikantnym.
-ciekną z wody.Zanim się je obtoczy,przyrządzić mieszankę różnych
przypraw egzotycznych,niektóre zmielić wcześniej jak pieprz w kulkach kolorowy.Wsypać do małej miski po jednej łyżce wymienio-
-nych j.w. przypraw oraz rozmieszać wszystkie.Obeschnięte filety z
soli obtaczać w jaju,przyprawach i bułce tartej.Olej rozgrzać na pat-
-elni i kłaść filety rybne na gorący tłuszcz i smażyć z obu stron z 10
min.Podawać z ryżem i sosem rybnym lub kwaśno-pikantnym.
Sarenka
Mikrula