Rybki w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowane rybki mają bardzo fajny smak, są doskonałe jako zimna przekąska i co istotne ...możne je długo przechowywać w lodówce

Rybki w zalewie octowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rybki w zalewie octowej

 

  • 1 kg świeżych małych rybek

 

 

Sposób przygotowania:

Rybki w zalewie octowej
Gotowe rybki panierujemy w mące następnie w jajku i bułce tartej. Gotowe o panierowane rybki smażymy na patelni na złoty kolor. Następnie robimy zalewę do garnka dodaje poszczególne składniki zalewy - gotujemyPrzygotowujemy słoiki do których dodajemy pokrojoną w paseczki cebulę wkładamy rybki (nie za ciasno )Zalewamy ugotowaną zalewą zakręcamy - odstawiamy na 3 dni po tym czasie rybki można jeść.
Rybki w zalewie octowej
Rybki o panierowane gotowe do smażenia na oleju
Rybki w zalewie octowej
Rybki smażymy na złoty kolor z obu stron
Rybki w zalewie octowej
Gotowe usmażone rybki wkładamy do słoików
Rybki w zalewie octowej
Gotowe rybki z cebula zalewamy ugotowaną zalewą

Tagi:

jajko tarta jajka